Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@04:49:48 GMT

اعتراف تلخ با چاشنی ایران‌هراسی

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۵۲۶۱

اعتراف تلخ با چاشنی ایران‌هراسی

به‌دنبال طرح این ادعا، کنعانی سخنگوی وزارت خارجه واکنش نشان داد و سابقه همکاری‌های میان ایران و روسیه در حوزه برخی فناوری‌های نوین را به پیش از آغاز جنگِ اوکراین برگرداند. به‌گفته کنعانی در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است. همین مسئله سبب شده گمانه‌زنی‌ها درباره این ادعای سالیوان بالا بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گام بلند ایران برای اثبات توانایی
دکتر مهدی خورسند کارشناس ارشد حوزه اوراسیا نیز در پاسخ به این پرسش که ابعاد منطقه‌ای برجسته‌سازی خبر فروش تسلیحات ایرانی به روسیه در آستانه سفر جوبایدن چیست؟ با بیان اینکه هدف آمریکایی‌ها القای ضعف و ناتوانی به دولت‌های عربی منطقه است، پاسخ داد: عملیات مرعوب‌سازی عربی با این هدف دنبال می‌شود که مقامات دولت شهرهای حاشیه خلیج فارس ناچار به اقدام و کنش در چارچوب آنچه ناتو عربی گفته می‌شود برای حفظ منافع آمریکا در منطقه شوند. آمریکا منافع اقتصادی خودش را نیز در بزرگ کردن تهدیدات نظامی دنبال می‌کند و می‌خواهد سلاح بیشتری به عرب‌ها بفروشد.
خورسند خاطرنشان می‌کند: جمهوری اسلامی همواره برای خرید سلاح‌های متعارف دفاعی، با مشکل تحریم بین‌المللی روبه‌رو بوده و به‌همین دلیل در سال‌های گذشته تهران به سمت خودکفایی راهبردی و طراحی، تولید، تحقیق و توسعه رفته است و افتتاح کارخانه پهپادسازی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان حاکی از این است که کشورهای زیادی به‌صورت غیررسمی و رسمی خریدار تولیدات امنیتی نظامی ما هستند.
 وی ادامه می‌دهد: تنوع تسلیحات تولیدی ایران برای کشورهای شرق آسیا جذاب است. روس‌ها به‌عنوان کشور درگیر جنگ قطعاً روی تنوع تولیدات ایران به‌عنوان خریدار حساب باز خواهند کرد. اقدام ایران در فروش سلاح به روسیه منطقی و گام بلندی است برای اثبات توانایی کشور.
وی در پایان بااشاره به رایزنی‌های پیشین مسکو و تهران برای خرید تعداد انبوه موشک فاتح ۱۱۰ که شباهت ویژه‌ای به موشک روسی اسکندر دارد، می‌گوید: ایران توانسته در منطقه به سمبل دفاع مستقل و خودکفایی تسلیحاتی تبدیل شود تا آنجا که دومین ارتش نظامی دنیا به سراغ ایران آمده است و این یک اتفاق بزرگ محسوب می‌شود.

تلاش غرب برای تعریف ایران در اردوی شرق
 حمزه پاریاب کارشناس امنیتی نظامی در پاسخ به چرایی موضع‌گیری سالیوان با تأکید بر اینکه تلاش کاخ سفید صرفاً نشان دادن قدرت پهپادی جمهوری اسلامی نیست، معتقد است: این تصویرسازی‌ها اقدامی در ادامه پروژه القای ایران‌هراسی به منطقه و جهان است.
وی با اشاره به برجسته‌سازی توان پهپادی ایران از سوی رسانه‌های غربی می‌گوید: مقامات کاخ سفید در تلاش هستند حمله روسیه به اوکراین را به عنوان یک حمله ائتلافی بر علیه صلح بین‌الملل جلوه بدهند. آن‌ها با تاکتیک بازیگرتراشی و چیدن متحدان جدید پیرامون روسیه در افکار ملت‌ها به‌دنبال تحقق این قضیه هستند. این کارشناس نظامی تصریح می‌کند: آمریکایی‌ها به‌دنبال خارج کردن نبرد اوکراین از حالت جنگ همسایگی، به یک نبرد جهانی هستند. یکی از اهداف آن‌ها این است کسی متوجه دخالت و آتش‌افروزی ناتو در اوکراین و دیگر نقاط جهان نشود. وی ادامه داد: جنگ اوکراین غفلت روسیه از تولید سیستم‌های بدون سرنشین و کنترل از راه دور را پررنگ کرد. افزایش هزینه و تلفات پرنده‌های با سرنشین مانند جنگنده‌ها و بالگردها نیاز روسیه به گردان‌های بدون سرنشین را 
افزایش داد. 
حمزه پاریاب در پایان با بیان اینکه امروز شاهد نقش تغییردهنده معادلات نبرد اوکراین توسط پهپادهای ایران هستیم، اظهار کرد: مشاور کاخ سفید در ادعایی که مطرح کرده بر صادرات صدها پهپاد ایرانی به روسیه تأکید کرده است. این به معنای تأیید دست‌یابی ایران به خط تولید انبوه پرنده‌های بدون سرنشین است. ایران با ساخت زنجیره کامل پرنده‌های بدون سرنشین، جزو معدود کشورهای نظامی تولیدکننده، تأمین‌کننده سامانه و سلاح‌های مرتبط با 
پرنده‌های بدون سرنشین است. 

خبرنگار: شمس‌الدین نجفی

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پهپاد ایرانی روسیه ایران بدون سرنشین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۵۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین: در ساخت پهپاد‌های تهاجمی با برد بالا به تولیدی برابر با روسیه دست یافته‌ایم

اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که به توانایی تولید برابر با روسیه در زمینه ساخت پهپاد‌های تهاجمی با برد بالا و عمل کننده در عمق دست یافته است.

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،این نوع پهپاد‌ها به سلاحی کلیدی برای مسکو در حملات دوربرد طی ۲۶ ماه تهاجم نظامی علیه خاک اوکراین تبدیل شده‌اند.

از آنجایی که اوکراین در کوتاه مدت قادر به رقابت با زرادخانه عظیم موشک‌های کروز و بالستیک روسیه نیست، هم‌اکنون بر توسعه و تولید پهپاد‌های دوربرد تمرکز کرده تا بتواند پاسخ حملات هوایی روسیه را که طی ۲۶ ماه اخیر بار‌ها علیه این کشور انجام داده، بدهد.

هرمان اسمتانین، رئیس شرکت دولتی تولید سلاح و تجهیزات نظامی در اوکراین به یک رسانه متعلق به وزارت دفاع این کشور گفت: «اوکراین در سال جاری از نظر میزان تولید پهپاد‌های انتحاری که مشابه پهپاد‌های شاهد-۱۳۱ و شاهد-۱۳۶ هستند، به روسیه رسیده است.»

پهپاد‌های شاهد، که به گفته‌ی کی‌یف ابتدا از ایران خریداری و سپس بخشی از تولید آن در منطقه‌ی تاتارستان روسیه بومی‌سازی شد، از زمانی که برای نخستین در پاییز ۲۰۲۲ علیه اوکراین مورد استفاده قرار گرفتند، به ابزار و سلاح اصلی حملات هوایی روسیه تبدیل شدند.

این پهپاد‌ها که مملو از مواد منفجره هستند و با برخورد به هدف منفجر می‌شوند، به دلیل صدای وزوز موتورهایشان هنگام پرواز بر فراز آسمان، از سوی اوکراینی‌ها «موتور گازی» لقب گرفته‌اند.

هرمان اسمتانین، رئیس شرکت دولتی تولید سلاح و تجهیزات نظامی در اوکراین در ادامه بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که اظهارات او در خصوص برابری تعداد تولید پهپاد با روسی، شامل انواع دیگری از پهپاد‌های تهاجمی نیز می‌شود.

اوکراین در سال جاری ده‌ها حمله پهپادی به پالایشگاه‌های نفت در عمق خاک روسیه انجام داده و همچنین تأسیسات نظامی و ناوگان دریای سیاه روسیه در شبه جزیره کریمه تحت اشغال مسکو را هدف قرار داده است.

به گزارش رویترز، بنا به ادعای یک منبع اطلاعات نظامی در کی‌یف، اوکراین در یکی از حملات پهپادی اخیر، کارخانه‌ای را در تاتارستان هدف قرار داده است.

مقامات روسیه، اما اعلام کرده‌اند که در این حمله خوابگاهی واقع در یک سایت صنعتی در منطقه ولگا هدف قرار گرفته است.

آژانس اطلاعات نظامی اوکراین می‌گوید که روسیه قادر است ماهانه تا ۳۵۰ فروند پهپاد شاهد تولید کند.

این در حالیست که مسکو آماری در خصوص میزان تولید پهپاد در این کشور ارائه نمی‌دهد و این اطلاعات را محرمانه تلقی می‌کند.


دیگر خبرها

  • اوکراین: در ساخت پهپاد‌های تهاجمی با برد بالا به تولیدی برابر با روسیه دست یافته‌ایم
  • لیتوانی: طرحی برای اعزام سربازانمان به اوکراین داریم
  • فرار ۳۰۰ هزار نظامی اوکراینی از جنگ با روسیه
  • دستور کار نشست آینده ناتو: نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی‌شود
  • روایت اوکراین از خنثی‌سازی طرح روسیه برای ترور «زلنسکی»
  • کم رنگ شدن خط قرمز عدم استفاده از تسلیحات غربی علیه روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود