Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@05:26:45 GMT

پرنده‌های بدون سرنشین ایران در جمع مهم‌ترین پهپادهای جهان

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۰۱۱۳

پرنده‌های بدون سرنشین ایران در جمع مهم‌ترین پهپادهای جهان

یک شبکه لبنانی در گزارشی به بررسی مهم‌ترین و خطرناک‌ترین پهپادهای راهبردی جهان پرداخت.

به گزارش مشرق، شبکه «المیادین» به‌تازگی در گزارشی به معرفی مهم‌ترین پهپادها در سطح جهان پرداخت که در میان آن‌ها نام تعدادی از پهپادهای ایرانی به چشم می‌خورد.

این شبکه لبنانی گزارش خود را این‌گونه آغاز کرد: «به پهپادهای نظامی‌ای که وزن آن‌ها بیش از ۶۰۰ کیلوگرم است، "پرنده‌های بدون سرنشین استراتژیک" گفته می‌شود که مخصوص انجام مأموریت‌های رزمی بسیار مهم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

Okhotnik

در ابتدای این گزارش به پهپاد روسی « اوختونیک» اشاره شده و آمده است: «پهپاد سنگین روسی اوختونیک وزن سنگین، برد بالا و قدرت زیادی برای پرواز دارد که آن را قادر می‌سازد مأموریت‌های شناسایی و پایشی را در قلمرو دشمن انجام دهد و حملات دقیقی را بدون نیاز به جنگنده‌های دارای سرنشین به اجرا درآورد.»

المیادین اضافه کرد: «دفتر "سوخو" نظارت بر طراحی پهپاد اوختونیک را که ناظران آن را "بی‌نظیر" توصیف می‌کنند، برعهده داشته است. طول این پهپاد به ۱۴ متر، طول بال‌های آن به ۱۹ متر و وزن آن هنگام برخاستن از زمین به ۲۰ تن است. حداکثر سرعت این پهپاد به هزاران کیلومتر در ساعت می‌رسد.»

اوختونیک

بنابر این گزارش، «این پهپاد تهاجمی طبق طرح "بال پرنده" و با استفاده از موادی طراحی شده است که رادارها را در شناسایی ناتوان می‌کند. اوختونیک اولین پرواز خود را در تاریخ سوم ماه آگوست سال ۲۰۱۹ انجام داد.»

این رسانه لبنانی می‌گوید: «به‌رغم آنکه این اعتقاد وجود دارد آمریکا رتبه بالاتری در زمینه پهپادهای رزمی دارد، اما روسیه توانسته است پهپادهای رزمی‌ای با قدرت خارق‌العاده توسعه دهد به‌نحوی که این پهپادها روسیه را در رده قوی‌ترین کشورهای رقابت‌کننده در ساخت و در اختیار داشتن این نوع سلاح قرار داده است.»

۳۰۰-TU 

در ادامه به دیگر پهپادهای مهم جهان پرداخته شده و آمده است: «تو-۳۰۰ "کورشن": بر اساس گزارش وبگاه آمریکایی "گلوبال سکیوریتی"، روسیه سازنده این پهپاد است و این پرنده "شوک درون" نامیده می‌شود. وزن این پهپاد هنگام برخاستن از زمین به ۳ تن می‌رسد. سرعت این پرنده از ۹۵۰ کیلومتر در ساعت فراتر می‌رود و محموله تسلیحاتی آن به ۱۰۰۰ کیلوگرم می‌رسد. برد این پهپاد حدود ۳۰۰ کیلومتر است.»

کورشن

المیادین اضافه کرد: «این پهپاد به‌گونه‌ای طراحی شده است که قادر به انجام مأموریت‌های شناسایی نظامی و منهدم سازی اهداف زمینی باشد. این پرنده می‌تواند مأموریت خود را در ارتفاع حدود ۶ هزار متری انجام دهد و این قدرت را دارد در ارتفاع کم تنها حدود ۵۰ متر نیز پرواز کند.»

(predator c (avenger

این شبکه در ادامه به پهپادهای مهم آمریکا اشاره کرد و نوشت که پرداتور سی (آونجر) آمریکایی که وزن آن هنگام برخاستن از زمین به ۸.۲ تن می‌رسد، دارای حسگرهای متعدد است و نقاط بیرونی برای نصب تسلیحات به بدنه دارد به‌نحوی که این نقاط این پهپاد را قادر می‌سازد ۳ تن انواع تسلیحات از جمله موشک و بمب‌های هدایت‌شونده را با خود حمل کند.

MQ-۹B SkyGuardian

«ام کیو-۹» (اسکای گاردین) یک پهپاد آمریکایی دیگر است که در این گزارش به آن اشاره شده است. وزن این پرنده پس از برخاستن از زمین به ۵.۶ تن می‌رسد و می‌تواند ۱.۸ تن موشک و بمب‌های هدایت‌شونده با خود حمل کند. این پرنده در ارتفاعی بیش از ۱۳ هزار متر با سرعتی حدود ۳۸۸ کیلومتر در ساعت پرواز می‌کند و قادر است به مدت ۴۰ ساعت در آسمان پرواز کند.

Predator B (MQ-۹ Reaper)

پرداتور بی (ام کیو ریپر) که ارتش آمریکا و انگلیس به صورت مشترک و نیروی هوایی ایتالیا، فرانسه و اسپانیا آن را مورد استفاده قرار می‌دهند، یک پرنده هدایت‌شونده از راه دور مطابق با استانداردهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است. بر اساس گزارش وبگاه آمریکایی «جنرال اتومکس»، این پهپاد قادر است به مدت ۲۷ ساعت به صورت مستمر پرواز کند و سرعت آن به ۴۴۴ کیلومتر در ساعت می‌رسد. این پرنده همچنین قادر است در ارتفاع‌ بیش از ۱۷ هزار متر به پرواز نماید.

محموله این پهپاد ابزارهای پایش نظامی و تسلیحات است و وزن آن به ۱.۷ می‌رسد که غالب آن‌ها بر روی بدنه خارجی آن متصل هستند. این تسلیحات شامل موشک، سامانه‌های راداری و بمب‌های هدایت‌شونده هستند.

۵-CH

بر اساس گزارش شبکه المیادین، این پهپاد توسط شرکت چینی «کاسک» توسعه یافته و اولین بار در سال ۲۰۱۶ به کار گرفته شده است. این پرنده چینی به پهپاد آمریکایی «ام کیو ۹ ریپر»  شباهت دارد و قادر است مأموریت‌های رزمی انجام دهد و به شناسایی و عملیات‌های اطلاعاتی بپردازد. وزن این پهپاد حین برخاستن از زمین به ۳.۳ تن می‌رسد و محموله تسلیحاتی آن ۱.۲ است و می‌توان به مدت ۶۰ ساعت به صورت پیوسته پرواز کند.

Gray Eagle) MQ-۱C)

طبق این گزارش، این پهپاد را شرکت آمریکایی «جنرال اتومیکس» به منظور انجام مأموریت‌های رزمی، شناسایی‌های نظامی و پایش طراحی کرده است. وزن محموله تسلیحاتی این پهپاد به ۴۸۸ کیلوگرم می‌رسد که شامل موشک‌ها و سامانه‌های ارتباطی می‌باشد.

Wing Loong II

این پهپاد یک پرنده رزمی است که در ارتش چین مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پرنده بدون سرنشین یک نسخه قبلی کمتر توسعه‌یافته‌تری نیز به نام «وینگ لونگ ۱» دارد. این هواگرد قادر است به انجام مأموریت‌های شناسایی نظامی بپردازد و اهداف متخاصم را هدف حملات خود قرار دهد همچنین می‌تواند نیم تن موشک و بمب هدایت‌شونده بر روی بدنه خود حمل کند.

این پرنده چینی قادر است به مدت ۳۲ ساعت پرواز کند و حداکثر سرعت آن به ۳۶۸ کیلومتر در ساعت می‌رسد. وینگ لونگ ۲ می‌تواند در ارتفاع بیش از ۱۰ هزار متر پرواز کند.

 MQ-۵ (HUNTER)

این پهپاد در ارتش آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای انجام چند مأموریت توسعه یافته است. این پرنده می‌تواند بیش از ۲۲۰ کیلوگرم ابزار شناسایی نظامی و موشک و بمب‌ هدایت‌شونده با خود حمل کند.

این پرنده همچنین قادر است در ارتفاع ۶ هزار متری با سرعتی بیش از ۲۲۰ کیلومتر در ساعت به مدت ۲۱ ساعت پرواز کند.

المیادین: پهپادهای ایرانی اسرائیل را نگران کرده‌اند

کمان ۲۲

  «کمان ۲۲» پهپادی ایرانی است که رسانه‌های عبری در ماه آوریل گذشته درباره آن صحبت می‌کردند. رسانه‌های عبری می‌گفتند که این پهپاد قادر است به مسافت ۳۰۰۰ کیلومتری برسد یعنی قادر است اراضی اشغالی نیز را پوشش دهد.

این رسانه لبنانی در ادامه اضافه کرد که در رژه نظامی روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و پس از آنکه از برخی تسلیحات و تجهیزات جنگی خود رونمایی شد، این پهپاد دیده شد.

المیادین همچنین اشاره کرد که وزارت دفاع ایران از دو پهپاد جدید خود نیز پرده برداشته بود و وزیر دفاع این کشور تأکید کرده بود که ساخت پرنده‌های بدون سرنشین اقتدار و قدرت دفاعی کشور را افزایش می‌دهد.

شاد-۱۲۹

در این گزارش آمده است که ایران زمانی از این پهپاد رونمایی کرد که در برخی از گزارش‌ها اشاره شده بود این پرنده به پهپاد آمریکایی «ام کیو-۱» شباهت‌هایی دارد؛ پهپاد غول‌پیکری که می‌تواند ۸ موشک با خود حمل کند.

طبق گفته مجله آمریکایی «فوربس»، پهپاد ایرانی شهید-۱۲۹ قادر است به مدت ۲۴ ساعت در آسمان پرواز کند.

یاسر

ایران در سال ۲۰۱۳ از پهپاد «یاسر» رونمایی کرد که به گفته المیادین، این پرنده نسخه ایرانی پهپاد آمریکایی «اسکن ایگل» است؛ همان پهپادی که در سال ۲۰۱۲ سرنگون شد و ارتش یمن توانسته چندین بار آن را ساقط کند.

آرش، کرار، شاهد ۱۲۹، مهاجر ۶ و صاعقه

المیادین در ادامه نوشت که نیروهای ایران از پهپادهای "آرش" و "کرار" را که برای اولین بار مجهز به موشک هوا به هوای "آذرخش" شدند، استفاده می‌کنند. ایران چندین نوع پهپاد مانند "مهاجر۶" را نیز مورد استفاده قرار می‌دهد. این کشور همچنین پهپاد رزمی "صاعقه"  تولید می‌کند.

پهپاد آرش

پهپاد کرار

مهاجر ۶

پهپاد صاعقه

تی ای آی (آنکا)

این پهپاد از سال ۲۰۱۷ در ارتش ترکیه مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند مأموریت‌های شناسایی نظامی، پایشی و رزمی انجام دهد. این پرنده ترکیه‌ای قادر است تسلیحاتی مانند بمب‌ و موشک‌ هدایت‌شونده با خود حمل کند.

وزن این پهپاد به ۱.۶ تن می‌رسد و می‌تواند به مدت ۲۴ ساعت در آسمان و در ارتفاع بیش از ۱۰ هزار متری پرواز کند.

بیرقدار

المیادین نوشت که پهپاد بیرقدار یکی از پرنده‌هایی است که ترکیه آن را برای نیروهای مسلح خود تولید می‌کند. این پهپاد همچنین به کشورهای دیگری نیز صادر می‌شود. این پرنده قادر است به مدت ۲۰ ساعت به صورت پیوسته پرواز کند.

بیرقدار تی بی ۲

طول این پهپاد به شش متر و نیم می‌رسد و طول دو بال آن ۱۲ است. وزن این پرنده هنگام برخاستن از زمین به ۶۳۰ کیلوگرم می‌رسد و سرعت آن ۱۲۹ کیلومتر است و قادر است بیش از ۵۵ کیلوگرم با خود محموله حمل کند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت ارتش جمهوری اسلامی ایران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پهپاد بیرقدار آمریکا صاعقه ارتش آمریکا فرانسه ارتش ترکیه وزارت دفاع ایران انگلیس خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت مورد استفاده قرار مأموریت های شناسایی انجام مأموریت کیلومتر در ساعت پهپاد آمریکایی قادر است به مدت شناسایی نظامی خود حمل هدایت شونده بدون سرنشین موشک و بمب انجام دهد تن می رسد هزار متر ام کیو وزن آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۰۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)

از جنگ جهانی دوم، زمانی که فناوری هواپیما در مقایسه با هواپیماهای مورد استفاده در جنگ جهانی اول پیشرفت‌های زیادی کرده بود، نیروهای هوایی به بخش مهمی از ارتش هر کشور تبدیل شدند، موضوعی که در مورد تمام کشورها در سراسر جهان صدق می کرد.

طبیعتاً جای تعجب نیست که نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) توسط فهرست جهانی هواپیماهای مدرن نظامی (WDMMA) به عنوان قدرتمندترین نیروی هوایی جهان رتبه بندی شود.

به گزارش روزیاتو، WDMMA در توضیح رتبه‌بندی خود تصریح کرده است که از فرمول رتبه بندی ارزش واقعی استفاده می‌کند که نه تنها اندازه ناوگان را در نظر می‌گیرد، بلکه نوسازی، پشتیبانی لجستیکی، حمله، دفاع و سایر قابلیت‌ها را نیز در نظر می‌گیرد.

به این ترتیب، این رتبه بندی، کیفیت و ترکیب کلی موجودی های هر ارتش را ارزیابی می کند. بدین ترتیب برترین نیروهای هوایی جهان به شرح زیر هستند:

۵- تفنگداران دریایی ایالات متحده (USMC) تعداد پرنده نظامی: ۱,۲۱۱ فروند جنگنده ها: ۲۴.۵ درصد ناوگان هلیکوپترها: ۵۸.۹ درصد ناوگان سوخترسان ها: ۵.۳ درصد ناوگان

اولین گزینه در اینجا تفنگداران دریایی ایالات متحده (USMC) است که بیش از ۱,۲۰۰ پرنده نظامی در انواع مختلف در ناوگان خود دارد که اکثریت آنها هلیکوپتر هستند (۵۸.۹%).

به گزارش سایت این شاخه از ارتش ایالات متحده، هواپیماهایی که توسط این نیروی به کار گرفته می شوند شاملMcDonnell Douglas AV-8B Harrier، Northrop Grumman EA-6B Prowler McDonnell Douglas F/A-18 Hornet، Boeing F/A-18E/F Super Hornet، Lockheed Martin F-35 Lightning II، Lockheed Martin KC-130 Hercules و AAI RQ-2 Pioneer و البته انواعی از پهپادهاست.

با این حال، جالب اینجاست که WDMMA اعلام کرده که تفنگداران دریایی ایالات متحده تنها دو فروند F-35 در ناوگان خود دارد و ۵۲۸ جنگنده باقیمانده یا مک دانل داگلاس F/A-18 Hornet یا Boeing F/A-18E/F Super Hornet، دو جت جنگنده نمادینی که در نیروی دریایی ایالات متحده (USN) و نیروهای تفنگدار دریایی خدمت می کنند.

۴- نیروی زمینی ارتش ایالات متحده (USA) تعداد پرنده نظامی: ۴,۳۹۷ فروند جنگنده ها: ۰ درصد ناوگان هلیکوپترها: ۸۸.۱ درصد ناوگان سوخترسان ها: ۳.۵ درصد ناوگان

در رتبه چهارم، یکی دیگر از واحدهای نظامی ارتش ایالات متحده، یعنی نیروی زمینی ارتش ایالات متحده قرار دارد. با این حال، بر خلاف سایر واحدهای موجود در فهرست، نیروی زمینی ایالات متحده هیچ جت جنگنده فعالی ندارد و ناوگان آن عمدتاً متشکل از هلیکوپترهاست.

این شاخه همچنین دارای تعدادی هواپیمای ترابری، آموزشی و مأموریت ویژه است که شامل هواپیماهایی مانند MC-12W می شود، یک هواپیمای توربوپراپ که در کسب اطلاعات، نظارت و پشتیبانی شناسایی به نیروهای روی زمین کمک می کند. اکثر ناوگان هوایی نیروی زمینی متشکل از هلیکوپترهای Sikorsky UH-60 Black Hawk است که در سال ۱۹۷۹ وارد خدمت شد.

طبق گفته لاکهید مارتین که شرکت مادر سیکورسکی است، بلک هاوک در ارتش و نیروهای مسلح ایالات متحده و همچنین واحدهایی در ارتش ۳۴ کشور دیگر در سطح جهان خدمت رسانی می کند و خود را به عنوان یک پرنده نظامی مقاوم و قابل اعتماد ثابت کرده است.

۳- نیروی هوایی روسیه تعداد پرنده های نظامی: ۳,۶۴۹ فروند جنگنده ها: ۲۵ درصد ناوگان بمب افکن ها: ۳.۳ درصد ناوگان سوخترسان ها: ۰.۵ درصد ناوگان

تنها یگان غیر مستقر در ایالات متحده در این فهرست، نیروی هوایی روسیه (Военно-воздушные силы России، VVS) است، نیروی هوایی که دارای ناوگانی متشکل از ۳,۶۴۹ پرنده نظامی است که شامل جت های جنگنده، بمب افکن، سوخترسان و غیره می شود.

با این حال، در طول جنگ فعلی در اوکراین، بعد از این که روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تهاجمی عظیم به این کشور را آغاز کرد، نیروی هوایی این کشور هواپیماهای زیادی از جمله دارایی های ارزشمندی مانند Beriev A-50 را از دست داده است. در واقع، این شاخه از ارتش روسیه دو مورد از این سیستم های هشدار و کنترل زودهنگام هوابرد (AEW&C) را از دست داده است که تازه ترین مورد در فوریه ۲۰۲۴ سرنگون شد.

به طور کلی، وبسایت Oryx که تلفات دو طرف جنگ را مستند می کند، ۶۰۰ پرنده نظامی روسی را که در طول جنگ با اوکراین سرنگون یا آسیب دیده اند را مستند کرده است، از جمله ۸۸ هواپیمای جنگی و سه بمب افکن استراتژیک که دو فروند از آنها آسیب دیده اند.

با این حال، روسیه همچنان از برتری هوایی خود برای بمباران اهداف استراتژیک نظامی و غیرنظامی در داخل اوکراین استفاده می‌کند. اوکراین مدعی شد هواپیماهای روسی بریف A-50 و ایلیوشین ایل-۲۲ را نیز ساقط کرده است.

۲- نیروی دریایی ایالات متحده (USN) تعداد پرنده های نظامی: ۲,۶۲۶ فروند جنگنده ها: ۲۰.۲ درصد ناوگان هلیکوپترها: ۲۱.۲ درصد ناوگان ترابری ها: ۳ درصد ناوگان

به ایالات متحده باز می گردیم، جایی که نیروی دریایی این کشور بیش از ۲,۶۰۰ پرنده نظامی؛ از جمله ۵۳۰ جنگنده در ناوگان خود دارد. همانند نیروهای تفنگدار دریایی، نیروی دریایی ایالات متحده نیز دارای سه نوع جنگنده است: McDonnell Douglas F/A-18 Hornet، Boeing F/A-18E/F Super Hornet، و لاکهید مارتین F-35 Lightning II، علاوه بر تعداد زیادی جنگنده های دیگر. این جنگنده های دیگر شامل General Dynamics F-16 Fighting Falcon و Northrop F-5 و همچنین پرنده های آموزشی متعددی مانند McDonnell Douglas T-45 Goshawk می شود.

با این وجود، این شاخه از ارتش ایالات متحده از بل بوئینگ V-22 Osprey نیز استفاده می‌کند که به‌دنبال یک حادثه مرگبار در سواحل ژاپن در نوامبر ۲۰۲۳ مجبور به زمینگیر کردن تمام ناوگان آن شد.

این پرنده تیلت روتور در ۸ مارس ۲۰۲۴ پس از چراغ سبز فرماندهی سیستم های هوایی نیروی دریایی و وزارت دفاع ایالات متحده به سرویس بازگشت. این تصمیم گیری سه ماه پس از یک حادثه مرگبار با V-22 Osprey در ژاپن گرفته شد.

۱- نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) تعداد پرنده های نظامی: ۵,۱۸۹ فروند جنگنده ها: ۲۹.۱ درصد ناوگان بمب افکن ها: ۲.۵ درصد ناوگان سوخترسان ها: ۱۰.۷ درصد ناوگان

با کمترین هیاهو و غافلگیری، نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) با ۵,۱۸۹ فروند پرنده نظامی در ناوگان خود قوی ترین و بهترین نیروی هوایی جهان است. اگرچه ممکن است تعجب آور باشد، اما بیشترین بخش از این ناوگان به هواپیماهای آموزشی اختصاص دارد یعنی ۲۹.۷ درصد، در حالی که جت های جنگنده با ۲۹.۱ درصد از سهم ناوگان در رتبه دوم قرار دارند.

در طول سال‌ها، این شاخه از ارتش ایالات متحده بسیاری از هواپیماهای نمادین مانند لاکهید مارتین SR-71 Blackbird، Northrop Grumman B-2 Spirit، Boeing B-52 Stratofortress و غیره را در اختیار داشته است و به یکی از نیرومندترین نیروهای هوایی در جهان تبدیل شده است، در حالی که این بخش از ارتش ایالات متحده اولین بار در سال ۱۹۴۷ تاسیس شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هارپی بزرگترین عقاب جهان (+عکس)
  • با ویژگی‌های جت جنگنده نسل هفتم آشنا شوید
  • ساخت پهپادهای چندطیفی برای تشخیص آفات محصولات کشاورزی
  • حلیم بن قادر: ایران در سپک تاکرای جهان رکوردشکنی می‌کند
  • رقابت‌ پهپادهای ایرانی و ترک در جنگ اوکراین
  • ایران در این پایگاه مخفی برای حزب الله لبنان پهپاد می سازد؟ | جزئیات ادعای تلگراف
  • ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • فرانسه پهپاد کامیکازه با سرعت ۴۰۰کیلومتر برساعت ساخت
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی